Novice/Arhiv

Objavljeno dne:

Starši, otroci, atleti,

počitnic je konec in znova je čas, da zasedete šolske klopi. Da pa nato pretegnete noge in zbistrite možgane, je atletski stadion v Domžalah pravi kraj. Lahko tečete, skačete, mečete, tekmujete sami s seboj in se imate v prvi vrsti 'super fino'.

Objavljeno dne:

Atletski klub Domžale zaradi naraščanja števila primerov okužb s korona virusom z današnjim dnem prekinja vse vadbene aktivnosti pod svojim okriljem. Ukrep velja do preklica.

Objavljeno dne:

Novo mesto je dan po slovenskem kulturnem prazniku že gostilo naslednje Prvenstvo Slovenije, tokrat za mlajše mladince in mladinke. Tudi s tega tekmovanja se člani AK Domžale vračajo z medaljo, za katero je tokrat poskrbel Matic Križman. Štafeta mladink na 4x200 metrov tokrat deseta.

Objavljeno dne:

Nejc Povše je 1. februarja nastopil na Prvenstvu Slovenije za starejše mladince v Novem mestu, kjer je v teku na 400 metrov s časom 52,36 sekunde zasedel šesto mesto.

Objavljeno dne:

Prvi vrhunec sezone je za pionirji in pionirkami U16. Z bronasto medaljo v suvanju krogle se iz njega, Prvenstva Slovenije za pionirje in pionirke U16, vrača Žana Planinšek, kar peterica deklet pa je nastopila v teku na 60 metrov.

Objavljeno dne:

V Žalcu so konec januarja pripravili drugo izvedbo Branetovega sprint krosa – tekmovanja na izpadanje, kakršnega poznamo iz smučarskega teka. Na njem je tokrat nastopil Jakob Mali, ki je v letošnji sezoni zakorakal med člane, in osvojil četrto mesto.

Objavljeno dne:

Jože Pirnat, vsestranski in zimzeleni metalec, je v letu, ko bo dopolnil 'abrahama', doživel nov atletski mejnik. Januarja je v Novem mestu namreč nastopil na Troboju atletskih reprezentanc Hrvaške, Srbije in Slovenije, ki jo je zastopal v suvanju krogle.

Objavljeno dne:

Na Prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke 2008 sta nastopili dve naši mladi atletinji, Taja Gartner in Ana Natalie Dornik, obe v teku na 60 metrov.

Ljubljanski ŽAK je 18. januarja gostil državno prvenstvo za atlete in atletinje letnika 2008, v skupno petih disciplinah. Na razdalji 60 metrov sta se pomerili tudi članici AK Domžale Taja Gartner in Ana Natalie Dornik, ki sta zasedli 13. in 23. mesto med 41 uvrščenimi atletinjami.

Taja je s časom 9,50 osvojila tretje mesto v svoji skupini in za vsega  13 stotink in eno mesto zgrešila uvrstitev v mali finale, v katerem so se pomerile atletinje, ki so v kvalifikacijah zasedle mesta od 7. do 12. Tudi Ana Natalie je v cilj pritekla kot tretja v svoji predtekmovalni skupini, njen čas je znašal 9,84 sekunde.

Naslova prvakinje se je veselila Neja Kimperk iz Velenja, ki je v finalu slavila s 8,72 sekunde.

Sponzorji