Alja do zlata v skoku v višino, Maruški bron in osebni rekord

Objavljeno dne:

Teden dni po mitingu na Bledu so se domžalski pionirji še enkrat podali na Gorenjsko, Radovljica je gostila nov miting pred prvomajskimi prazniki. Zmage se je veselila Alja Gabrovec v skoku v višino, na oder za zmagovalce je stopila tudi Maruška Vuk, ki je izboljšala svoj osebni rekord v skoku v daljino.

Številčna je bila domžalska udeležba v teku na 100 metrov med pionirkami U16. S 14,03 je svoj tek na 11. mestu končala Lina Merše, sedem stotink počasneje je z omenjeno razdaljo opravila Eva Hasanagič na dvanajstem mestu, Lana Lopatič je bila 15. (15,25). Tako Eva kot Lina sta bili tokrat v Radovljici za nekaj sekund počasnejši kot pred tednom dni na Bledu (14,01 in 14,02), le da sta bili tokrat mesti obrnjeni. Svojega dne pri skoku v daljino tokrat ni imela Eva Hasanagič, ki je že lani posegla po rezultatu 4,80 metra, pred tednom dni je skočila osem centimetrov manj, tokrat pa je svoj nastop končala na osmem mestu z najdaljšim skokom 4,29 metra.

Prav tako v teku na 100 metrov sta med pionirji nastopila Izak Bogovič in Oskar Damijan Vuk. Izak, ki je pretekli teden na mitingu na Bledu slavil s časom 12,84 sekunde, je bil tokrat sedmi z osebnim rekordom 12,70 sekunde, Oskar Damijan je rezultatsko končal mesto za njim s časom 12,88 sekunde. Pol sekunde pred vsemi je bil Rok Makuc (11,46/AKR).

Na 60 metrov med pionirkami U14 so se podale štiri članice kluba. Z dosežkom sezone je do petega mesta pritekla Maruška Vuk, ki je bila s časom 8,74 devet stotink prepočasna za skok na zmagovalni oder. Tek pod mejo devetih sekund je tokrat zamudila Alja Gabrovec, ki je letos v dvorani že tekla 8,90, zdaj pa se je morala zadovoljiti s časom 9,16 sekunde in osmim mestom. Na enajsto mesto je pritekla Petra Pograjc (9,30), mesto za njo je z rezultatom 9,36 končala Žana Planinšek.

Alja se je v svoji drugi disciplini dneva izkazala z zmago v skoku v višino. Pogumno je v prvem poizkusu preskakovala vse višine od 115 centimetrov dalje, zataknilo se je šele pri 138 centimetrih, tako da je slavila z osebnim rekordom 135 cm.

Preostale tri atletinje, ki so nastopile v teku na 60 metrov, pa so se pomerili še v skoku v daljino. Maruška Vuk je za 18 centimetrov nadgradila dosežek izpred tedna dni in z osebnim rekordom 469 centimetrov končala na tretjem mestu.  Prvič je mejo štirih metrov presegla Žana Planinšek in z dosežkom 4,13 (17 cm več kot na mitingu v Radovljici) osvojila sedmo mesto. Še nekoliko dlje je skakala Petra Pograjc, ki je z rezultatom 4,28 metra končala na šestem mestu.

 

Nazaj

Sponzorji