Domžalski atleti ponovno uspešno nastopili na domačem terenu

Objavljeno dne:

Domžalski atleti ponovno uspešno nastopili na domačem terenu

V soboto, 26.3.'22 smo na stadionu v Domžalah in pomožnem metališču ponovno izvedli tekmovanje Zimskega prvenstva Slovenije v metih za starejši mladinski in pionirski kategoriji. K dobrim uspehom atletov iz 17 slovenskih in enega zagrebškega kluba je zagotovo prispevalo tudi toplo spomladansko vreme.

Na tekmovanju je uspešno nastopilo 11 domžalskih atletov in atletinj. Osvojili so skupaj 4 kolajne, eno zlato in tri bronaste.

Prvo zlato medaljo v letošnjem letu si je v kategoriji starejših mladink 'primetala' Žana Planinšek, ki je 600 g kopje vrgla 41,83 m.

Isto časno kot Žana sta v metu kladiva v kategoriji starejših mladincev nastopala Nik Meden Štrubelj in Matic Križman. Nik je z metom dolgim 45,19 m osvojil tretje mesto in bronasto medaljo, Matic pa je kladivo zalučal 29,45 m in osvojil 5. mesto.

Na stadionu v Domžalah sta nato v metu kopja v kategoriji pionirjev U16 nastopila Samo Emberšič in Juš Kosirnik, v kategoriji starejših mladincev pa Matevž Kosem Todorović, Urh Kosirnik, Enej Sukič, Timotej Šprah.

Matevž je z metom 45,19 m osvojil 3. mesto in bronasto medaljo, Samo z metom 25,22 m četrto mesto, Juš je kopje vrgel 23,53 m in bil 5, njegov brat Urh je osvojil 6. mesto z metom 47,75 m, Enej in Timotej pa sta osvojila 7 oziroma 8. mesto z metoma 25,45 m oziroma 25,07 m.

V kategoriji starejših mladinkU20 je v metu kladiva bronasto medaljo osvojila Tia Emberšič z metom 40,43 m, Janina Drolc pa je z malo krajšim metom, 38,76 m, osvojila 4. mesto.

V metu diska letos pa letos AK Domžale ni na žalost ni imel nobenega predstavnika ali predstavnice.

GG

Nazaj

Sponzorji