Maruška zlata in srebrna, po medalji posegla še Luka in Eva

Objavljeno dne:

Mlada domžalska rekorderka Maruška Vuk, ki ima v lasti štiri klubske rekorde med pionirkami U12 in U14, ob slovenskem rekorderju v tekih na 100 in 200 metrov Maticu Osovnikarju

Z avgustovskim mitingom v Šentjerneju se je začel jesenski del sezone. Na 18. Mitingu 'Jernejevo 2018' in memorialu Poldeta Bučarja so naši atleti posegli po štirih medaljah, a čeprav osebni rekordi tokrat niso 'padali'. Počitnice in tekmovalni premor, sta pustila posledice, a do državnega prvenstva sredi septembra je še dovolj časa.

V teku na 60 metrov med pionirkami U14 sta nastopili Alja Gabrovec in Maruška Vuk. Slednja je v tretji, najmočnejši skupini, s časom 8,53 sekunde osvojila drugo mesto, kar ji je prineslo tudi končno srebrno medaljo. Z rezultatom 8,24 sekunde je bila tokrat zanjo prehitra le Lucija Potnik. Maruška je sicer kar krepko zaostala za osebnim rekordom 8,30 sekunde, kolikor je že tekla letos junija v Kranju. Le sedem stotink sekunde počasneje od osebnega rekorda je tekla Alja, ki je s časom 9,06 zasedla končno osmo mesto.

Je pa Maruška, ki je letos s časom 8,30 sekunde v teku na 60 metrov že izboljšala klubski rekord v tej starostni kategoriji, nastopila še v teku na 300 metrov. V Šentjerneju to pomeni točno en krog, saj steza ni standardno dolga 400 metro, temveč sto manj. Naši mladi tekačici ga je uspelo preteči v času 45,72 sekunde, s čimer je za več kot sekunde prehitela najbližjo tekmico. S tem je dokazala, da se bo drugo leto, ko še ostaja v kategoriji pionirk U14, podala v lov za klubskim rekordom Tine Vaupot, ki je leta 2010 300 metrov pretekla v času  44,36 sekunde.

Na isti razdalji sta kategorijo višje, med pionirji U16 nastopila Luka Dacar in Oskar Damijan Vuk. Prvi se je s časom 39,53 zavihtel do brona in tretjega mesta, drugi je bil z dosežkom 40,83 sekunde peti. Luka je letos svoj mejnik že postavil na 38,78 sekunde, Oskar pa na 39,46 sekunde, tako da pionirja rezerve pred tekmo sezone še imata.

Med pionirkami U16 je nastopila Eva Hasanagić, ki je najprej osvojila sedmo mesto v teku na 60 metrov s časom 8,62 sekunde, s čimer je bila le šest stotink sekunde oddaljena od četrtega mesta, v skoku v daljino pa je bila nato tretja. A vsega dva centimetra od zlata, saj je Manca Ranko (RAD) slavila s skokom dolgim 4,91 metra, druga Klara Ostojič (DTO) je zaostala le centimeter, Eva na tretjem mestu z 4,89 metra pa dva. Eva je letos sicer že presegla mejo petih metrov na tekmi v Žalcu 6. junija.

Čestitke peterici, ki jo čakajo trdi treningi pred Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16, ki bo na sporedu 15. in 16. septembra v Ravnah na Koroškem.

DJ

Nazaj

Sponzorji