Štiri zmage in kopica osebnih rekordov na šolski tekmi v Kamniku

Objavljeno dne:

Maruška Vuk (na četrti progi) in Alja Gabrovec (na drugi)

Kamnik je v ponedeljek, 21. maja, gostil Področno posamično prvenstvo v atletiki za osnovne šole, ki so se ga udeležile šole medvoške, kamniške in domžalske regije. Domžalski atleti, ki so tokrat zastopali svoje šole, so se v veliki večini izkazali z odličnimi dosežki in novimi osebnimi rekordi. Do zmage so prišli Eva Hasanagič, Maruška Vuk, Luka Dacar in Matic Križman.

Dvojno zmago naših atletinj smo dočakali v skoku v daljino za starejše deklice.  Z odličnim osebnim rekordom se je izkazala Eva Hasanagič (Mengeš), ki je pristala točno pri petmetrski znamki. Drugo mesto si je prav tako z osebnim rekordom  priborila Karin Orešek (Domžale), ki so ji sodniki namerili skok, dolg 4,69 metra. Svojega dne ne imela Lana Lopatič (Mengeš), ki je imela ob dveh prestopih vknjižen še en ponesrečen skok za končno 14. mesto (3,83 metra).

Enak uspeh so pionirji iz AK Domžale ponovili še dvakrat. V teku starejših dečkov na 300 metrov je to uspelo Luki Dacarju (Frana Albrehta) in Oskarju Vuku (Trzin). Vsak izmed njiju je slavil v svoji skupini, s tem da je bil nekoliko hitrejši Luka, ki je že lani tekel 39,23 sekunde. Letos je bil s 39,67 razred zase v četrti skupini, Oskar pa je bil najhitrejši z osebnim rekordom 40,03 v drugi skupini. Pred tem je Oskar najhitreje tekel 40,50 sekunde. V suvanju krogle sta bila razred zase Matic Križman (Jurija Vege) in Alan Radić (Venclja Perka). Prvi, ki je že januarja letos postal državni prvak v suvanju krogle v dvorani, se je izkazal z osebnim rekordom 15,19 metra, Alan je na drugem mestu zaostal več kot dva metra (13,04). Nihče izmed preostalih atletov ni presegel meje 11 metrov. Na sedmem mestu je pristal naš izjemno uspešen pionir v metu kladiva Jan Emberšič z dosežkom 10,22 metra.

Povsem blizu dvojčku medalj smo bili tudi v teku na 1000 metrov za starejše učenke. Ana Lea Juhart (Domžale) se je v zadnjih 100 metrih iz četrtega mesta prebila na drugega in s časom 3:27,61 za več kot 12 sekund izboljšala osebni rekord, Naja Šterban (Mengeš) pa je končala na nehvaležnem četrtem mestu. Z rezultatom 3:29,85 je za dobrih pet sekund izboljšala svoj najboljši dosežek v tej disciplini, a grenak okus ostaja, saj je 300 metrov pred ciljem pogumno stopila na prvo mesto, a ji je v samem zaključku tekme nekoliko zmanjkalo za naskok na oder za najhitrejše. Slavila je Katja Babič (Vodice/(3:26,20).

Osebni rekord je v teku na 60 metrov izboljšala Maruška Vuk, ki je s časom 8,46 sekunde slavila med mlajšimi učenkami. V izenačenem finalu je prehitela Katjušo Ščavničar (Preska/8,49) in s tem časom za štiri sekunde nadgradila kvalifikacijski tek, ki ga je končala na drugem mestu. V finalu je bila nekoliko prekratka za zmago Alja Gabrovec, ki je tako kot v kvalifikacijah tekla 8,93 sekunde. Njen čas je bil dovolj za peto mesto.

Po bronasti medalji je posegla Lucija Florjančič v suvanju krogle za starejše učenke. Z rezultatom 9,73 metra ji je do srebra zmanjkalo zgolj osem centimetrov, tudi zlata Ajda Gorjanc (Preska/9,94) ni bila neulovljiva. Še ena domžalska atletinja Janina Drolc, ki sicer tako kot Lucija tekmuje v metu kladiva, je zasedla 14. mesto z dosežkom 7,54 metra.

Nesrečno je svoj nastop v teku na 60 metrov končala Lina Merše (Mengeš). V kvalifikacijah teka na 60 metrov se je sprehodila do zmage v svoji skupini s časom 9,89 sekunde, kar je bilo skupno dovolj za tretje mesto. V finalu je nato takoj po štartu odstopila, saj je začutila močno bolečino v zadnji stegenski mišici in želja po medalji je splavala po vodi. Razočaranje je bilo veliko.

Tisti najboljši bodo zdaj čakali, ali je bil njihov dosežek dovolj dober, da jih popelje na finale državnega prvenstva, ki bo na sporedu 6. junija v Žalcu.

DJ

Nazaj

Sponzorji